L'Oli de la Passió

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INSCRIPCIÓ AL TAST COMENTAT I OBERTURA DE LES ÀMFORES

 

Dissabte de Rams

 

Lloc: Casal Cultural Rossinyol

Hora: 19:00h

Preu: 5€

 

Tast comentat a cegues de diferents varietats d'olis. A més, durant el tast s'obren les àmfores amb l'Oli de la Passió, emmagatzemat en unes àmfores de terrissa que són una rèplica de les trobades al Jaciment Arqueològic "Turó del Calvari" de Vilalba dels Arcs, datades del 600aC.

Els ponents que conformen la taula de tast són el Sr. Josep Pere Colat, president de la D.O.P. Oli de la Terra Alta; el Sr. Josep Alqueza, membre del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya; i el Sr. Ivan Busquet, professor de l'Escola Agrària de Gandesa.

 

* L’import total s’haurà de fer efectiu per mitjà d’ingrés bancari al compte núm. ES94-2100 0085 70 0200404360 (La Caixa) indicant en el concepte “INSCRIPCIÓ TAST OLI" i el nom del participant. Una vegada fet l’ingrés és imprescindible enviar el comprovant bancari a tast.lapassiodevilalba@gmail.com i us confirmarem la inscripció.

Tradicionalment l'olivera ha estat associada a la pau i ha representat l'abundància pel fet de proveir d'aliment als homes, font de llum i remei de les ferides, a més d'olis d'unció i productes cosmètics.

Des del Patronat de la Passió, amb col·laboració de la DOP Oli de la Terra Alta, s'ha engegat un nou projecte per tal de conèixer els usos de l'oli des de l'antiguitat fins avui dia i els seus beneficis per a la salut. Es per això que s'ha decidit elaborar un oli a la pedra de forma totalment artesanal que serà tastat per primera vegada els Dissabte de Rams, en el marc d'un tast comentat on participaran diferents almàsseres de la comarca.

 

Us esperem!