top of page

Una versió social de la Passió de Jesús

 

La Passió de Vilalba ens apropa a la realitat social i cultural que va viure Jesucrist durant els darrers dies de la seva vida, des de l’entrada a Jerusalem fins a la crucifixió.

 

L’obra, que transcorre pels carrers i places del nucli històric de la població, és un clar exemple del teatre més pur, ja que el públic és partícip en les dotze escenes mesclant-se fins i tot amb els actors i actrius, dotant així de realisme a la representació.

 

Aquesta visió de la Passió de Jesús recull la vessant més social de la història bíblica, d’aquí la importància de la gent del poble i sobretot de les dones, sempre oblidades, que cobren un especial protagonisme des del primer moment fins arribar al peu de la creu.

 

Les llums d’oli, la claror de les teies, la roba de sac, l’olor de les herbes aromàtiques i el so de les gralles són els elements que composen aquesta humil passió sense efectes especials, on la importància de la paraula i el diàleg en són els principals protagonistes.

 

Tast de territori

 

El Patronat de la Passió aposta per un tast integral del territori, ja sigui gastronòmic, cultural, artístic o patrimonial de la Terra Alta i de les Terres de l’Ebre en general.

 

El Mercat d’Artesania i Productes Típics ofereix l’oportunitat de donar a conèixer els nostres artesans i artesanes, així com degustar els nostres olis, fruits secs, pastes, embotits... A més de la Ruta del Vi, on podreu tastar vins de gran qualitat.

 

Podreu també visitar l’antiga Confraria de Nostra Sra. de Gràcia, on s'exposen els quadres guanyadors del concurs de pintura ràpida "Viu la Passió" i l'església Parroquial de Sant Llorenç.

 

Els balls tradicionals propis, els nostres músics i el parlar dels actors i actrius, també són un dels puntals d’aquesta filosofia que aposta per un reconeixement i una immersió dels visitants a l’essència del territori ebrenc i terratlí.

bottom of page